A 2021-as évjáratú Sárga Muskotályunk a POKLOS dűlőn termett, reduktív eljárással készült száraz bor.
Illatában gazdag szőlővirág és intenzív citrus illatú, ízében friss szőlős, gyümölcsös, citrusos tiszta íz világú, egyedi élményt biztosítva a kóstolójának a szőlőcukor és az üde savak izgalmas kontrasztjával.
A sárgamuskotályt jól behűtve önmagában is nagyon élvezetes elfogyasztani, de friss savainak köszönhetően nagyon jól működik bor-étel párosításokban is.
A zöldsaláták, könnyed natúr tehénsajtok, gyümölcsös sajtok, a csirke, és a nem túl zsíros fehér húsú halak állnak íz világban és struktúrában legközelebb a sárgamuskotály szőlőfajtából készült borhoz.
Az aromatikus jegyek miatta könnyed, illatos, egzotikus fűszerezésű, de nem túl csípős csirkés vagy halas fogásokhoz, ázsiai tésztákhoz is ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 7-8 °C.
|