A Furmint, ma a borvidék legfőbb fajtája. Bora savdús, önálló, harmonikus összetételű, jellegzetes finom illatú és kellemes ízű bor. A furmint illata határozott és kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. 2019-as évjáratunk a Poklos dűlőn, az újratelepített ültetvényünk első termése, alacsony cukorfokkal szüretelt, reduktív eljárással készült száraz bor. Könnyed, roppanó savval rendelkező, intenzív citrusos ízjegyek jellemzik. A tokaji jellegzetesen testes borokhoz képest lágyabb, kellemesebb textúrájú ital, ami a baráti, családi összejövetelek egész estés italozását garantálja. Fogyasztása levesekkel, zöldségekkel, tejszínes fogásokkal, vad madarakkal, házi szárnyasokkal, halakkal és sertéshúsból készült ételekkel is nagyon sokféleképpen párosíthatóak.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 8-10 °C.
|