„Borok királya és a királyok bora” ez az a természetes édes bor, amit a világon-Tokajon kívül csak néhány helyen lehet előállítani.
Büszkék vagyunk, hogy mi is elkészíthettük a 2018 évben ezt a borkülönlegességet a Várhegy dűlő furmint szőlőjéből.
A bor gerincét adó savak, az alkoholtartalom és az édesség hármasa kitűnő egyensúlyban van egymással.
Illatában gazdag, intenzív gyümölcsös és fűszeres jegyekkel. Ízében telt, visszaköszönnek a kellemes fűszeres jegyek, melyhez trópusi gyümölcsök, az aszalt sárgabarack és érett birses-körtés jegyek társulnak.
Mindenkinek ajánljuk, hogy nyisson ki egy üveggel és kezdje el iszogatni. Nem fog csalódni!
A legtöbb desszerthez kitűnően illik, de általában kitűnő szerkezete miatt akár sültekhez is fogyaszthatjuk. A liba- és a kacsamáj tipikusan ebbe a körbe tartozik, de egy nagyobb vad húsa is társa lehet egy szép aszúbornak.
Sokak szerint az édesebb, aromás szivarokhoz is kitűnő.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 11-13 °C.
|